Miso soslu somon dilimleri
Deniz ürünlerinin vazgeçilmez lezzeti somon...

Deniz ürünlerinin vazgeçilmez lezzeti somon...
Malzemeler:
Somon fileto 150 gr
Avokado 50 gr
Krema 10 gr
Limonsuyu 10 ml
Salatalık 100 gr
Havuç 100 gr
Soya filizi 5 gr
Akdeniz yeşilliği 10 gr
Kajun fıstık 15 gr
Portakal 1 adet
Ayçiçek yağı 1 CL
Zeytinyağı Sızma 1 CL
Miso sos için:
Miso ezmesi 50 GR
Mirin 2 cl
Portakal suyu 2 cl
Kahverengi şeker 10 gr
Yapılışı:
Miso sos için kahverengi, şeker, portakal suyu ile karıştırılır. İçerisine miso ezmesi ve mirin eklenerek çırpılır kıvamı koyulaştığında kenara alınır.
Avokado blendırda püre haline getirilir. Krema çırpılır, limonsuyu ile birlikte avokadoya el yardımı ile karıştırılır, kenara alınır. Salatalığın sadece kabuk kısmı ve havuç çok ince jülyen halinde kesilir ve buzlu suda 1 saat kadar bekletilir. Portakal soyulup dilimlenir. Somonlar 3 dilim ( her dilim 50 gr ) kesilir. Hazırlanan misos sosun içerisinde en az 1 saat kadar bekletilir. Dana sonra somon dilimleri teflon tavada pişirilir. Servis tabağına konulup üzerine avokado püresi, portakal dilimleri ve kajun fıstık konulur.
Tabağa yeşillik ve jülyen salatalık, jülyen havuç ve soya filizi konularak üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis edilir.
Kaynak: Big Chefs
8d944f55104d4f1a943e95c05ba02bc7
Deniz ürünlerinin vazgeçilmez lezzeti somon...
Malzemeler:
Somon fileto 150 gr
Avokado 50 gr
Krema 10 gr
Limonsuyu 10 ml
Salatalık 100 gr
Havuç 100 gr
Soya filizi 5 gr
Akdeniz yeşilliği 10 gr
Kajun fıstık 15 gr
Portakal 1 adet
Ayçiçek yağı 1 CL
Zeytinyağı Sızma 1 CL
Miso sos için:
Miso ezmesi 50 GR
Mirin 2 cl
Portakal suyu 2 cl
Kahverengi şeker 10 gr
Yapılışı:
Miso sos için kahverengi, şeker, portakal suyu ile karıştırılır. İçerisine miso ezmesi ve mirin eklenerek çırpılır kıvamı koyulaştığında kenara alınır.
Avokado blendırda püre haline getirilir. Krema çırpılır, limonsuyu ile birlikte avokadoya el yardımı ile karıştırılır, kenara alınır. Salatalığın sadece kabuk kısmı ve havuç çok ince jülyen halinde kesilir ve buzlu suda 1 saat kadar bekletilir. Portakal soyulup dilimlenir. Somonlar 3 dilim ( her dilim 50 gr ) kesilir. Hazırlanan misos sosun içerisinde en az 1 saat kadar bekletilir. Dana sonra somon dilimleri teflon tavada pişirilir. Servis tabağına konulup üzerine avokado püresi, portakal dilimleri ve kajun fıstık konulur.
Tabağa yeşillik ve jülyen salatalık, jülyen havuç ve soya filizi konularak üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis edilir.
Kaynak: Big Chefs
8d944f55104d4f1a943e95c05ba02bc7
Yorumlar
Yorum Gönder