Nefis bal helvası

Balın gül suyuyla buluşmasından damaklarınızda kalan lezzetle helvanın yeniden yorumlanması...



Balın gül suyuyla buluşmasından damaklarınızda kalan lezzetle helvanın yeniden yorumlanması...
Malzemeler
125 gr. tereyağı
120 gr. un
70 gr. su
1 çorba kaşığı gülsuyu
225 gr. bal
2 yemek kaşığı haşhaş
50 gr. toz antepfıstığı
1 yemek kaşığı toz şeker 

 
Yapılışı
Balı, tereyağını, suyu ve unu aynı kabın içerisinde karıştırın. Gülsuyunu, haşhaş ve toz fıstıklarını beraber ağır ateşte pişirin. Ateşten almaya yakın karışımınıza toz şeker ilave edin ve soğumasını bekleyin. Son olarak soğuyan helvayı istediğiniz gibi şekillendirin.
 
 



8cfafac05d044204ae0161c5823e291f

Yorumlar

Popüler Yayınlar